27 februarie, 2019
BRAȘOV 100 este o istorie ilustrată a Brașovului pentru perioada 1918 –...
27 februarie, 2019
Forona – Organizația Fotografilor de Natură din România și Konica Minolta vă...
Filmat și editat în timpul traseului său de ciclism în jurul lumii, acest scurtmetraj capturează aventura sa în peisajul arctic al Canadei în timp ce traversează țara pe bicicletă spre continentul Americii.
Întalnire neobisnuita cu Andrey, un fost inginer rus, poet, filozof, personaj atipic, cantaret la chitara. Impreuna cu el descoperim fascinantele peisaje din Kamtchatka .
Banatul Montan - Episodul 2 - Calea Apelor, este un documentar turistic care prezinta o serie de povesti, legende si informatii din regiunea Banatului de Munte, urmand (ca pretext) cursul a cinci rauri de munte din zona: Bistra, Sebes, Barzava, Caras si Nera.
Filmul prezintă în detaliu descoperirea realizată de speologul Cristian Lascu în 1987, în Peștera Rece din Munții Apuseni: o formațiune de cranii de urs în formă de cruce realizată de omul preistoric acum peste 80.000 de ani.
We Are the Rovers Norway will take you on a fantastic human paramotoring adventure and make you discover the beauty of the untouched Norwegian sceneries.
Skiing in Greece? Really? Grab your planks, head to the mountain range of the Gods and meet the friendly people that live and work there.
Discuții moderate de IRINA MARGARETA NISTOR & cu participarea mai multor invitați din Italia, Germania, Franța și Marea Britanie.
ALPIN FILM FESTIVAL va gazdui anul acesta pentru prima oara CUPA SALVAMONT...
Centrul Multicultural al Universității Transilvania din Brașov va găzdui o expoziție de...
10 (Zece) este prima parte dintr-o serie de documentare care prezinta portretul unei societati aflata in schimbare. De ce este nevoie de modele pozitive intr-o societate? Ce ne face sa ne asumam riscuri si cum apar liderii? Cum arata o Romanie ideala?
Traversând peste 800 de km prin munții Alaska, Gaving McClurg și Dave Turner se aventurează prin cele mai izolate zone, riscându-şi viața într-una dintre cele mai ambițioase expediții de parașutism și escaladă.
Acest film urmărește exploratorii de peșteri adânci din Ario în zona munților Picos de Europa, nordul Spaniei.
Peisaje incredibile si inaccesibile altfel, povesti autentice de viata, mituri si legende , … toate vazute din mersul calului, impreuna Om si Cal , calarind prin Carpati.
Vă invităm să participați la prezentarea cărții ”Morfodinamică actuală, riscuri și hazarde...
Proiect cinematografic colectiv a 12 studenti francezi care va propun un calatorie...
Parcurile naționale americane găzduiesc unele dintre cele mai emblematice peisaje ale planetei și unele dintre cele mai carismatice animale. Însă întreaga lor poveste este mai puțin știută.
In anul Centenarului , Echipa Nationala Montana formata din 10 jandarmi de...
Anul acesta vă propunem 4 titluri de carte prezentate de prietenii noștri...
Atelier de interventi în zona montană.
Dramă unică despre atleţi amatori care se înscriu într-o competiţie de maraton extrem.
Ceremonie de premiere pentru Sportivul Anului 2018
Acest documentar a fost realizat în cadrul Proiectului LIFE13NAT/RO/000205 „Implementarea celor mai bune practici pentru conservarea in-situ a speciei Canis lupus la nivelul Carpaţilor Orientali”, cu sprijinul financiar a Comisiei Europene, prin instrumentul financiar LIFE+.
Desemnarea câștigătorului la „Cupa școlilor de schi”
Filmul, parte din serialul "Pe poteci, spre inima ta" prezintă o urcare la vârful Turnu din Piatra Craiului, la început de iarna.
„Când nu mai poţi, mai poţi un pas!”
Au trăit în munţi vieţi de-a rândul,adunaţi în jurul unor cătune.In lumea lor legile muntelui erau şi ale lor.Se respectau reciproc şi tot ce era al muntelui era bucuria lor- ierni grele,veri cu mult fân de cosit,nopţi luminate de lună,copii pe poteca ce duce la şcoala din satul de jos,rugăciuni către un Dumnezeu ce înnoptează în pădurea lor.
Din vremurile sale de escaladă în UK, până la aventurile de ascensiune a vârfurilor din Himalaya, acest film relatează momentele remarcabile ale acestui legendar alpinist și viața sa pătrunzătoare și plină de situații tulburătoare.
Aventurile lui Jean-Huhugues un Belgian care timp de peste 6 luni a strabatut cu bicicleta drumurile tarilor din Balcani.
Anul acesta vă propunem 4 titluri de carte prezentate de prietenii noștri...
Alpiniștii români cu cea mai importantă performanță a anului 2018 vin la...
În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți.
Evenimente alese
The dawn wall – USA – 2018
Expediția VIVA Pumori 2018
ON MY WAY – TIBI USERIU – 2018
Expozitie de fotografie MILVUS
THE FROZEN ROAD – MAREA BRITANIE – 2017
Event Search